Jaké potraviny nás v létě ochladí?

Letní teploty opět šplhají nad 30°C a riziko přehřátí tak vstupuje na scénu. Všichni víme, že je nutné dodržovat pitný režim a zbytečně se nevystavovat slunci, což doporučuje drtivá většina odborníků. Ale jak se zbavit toho hrozného pocitu horka?

Tyto potraviny vás zaručeně zchladí!

Meloun

Meloun obsahuje 90% vody a je proto nejen ideální k podpoře pitného režimu, ale rovněž vychlazený i při běžné teplotě skvěle osvěží.

Brambory

Vařené brambory v létě? Budete se divit, ale vzhledem k vysokému obsahu sacharidů zabrání vyčerpání a vyrovnají teplotu organismu.

Bílý jogurt

Bílý jogurt v létě používají často lidé jakožto babskou radu na spáleniny od slunce, ale mnohem lepší je ho jíst. Můžete ho použít na tzatziky nebo s ovocem.

Okurek

Okurky obsahují stejně jako meloun velké množství vody. Nakrájejte je podélně na „hranolky“ a vložte do mísy s vodou. Zchladí vás zaručeně.

Teplý čaj

Stejně jako v případě vařených brambor i teplý čaj vyrovná teplotu těla a vám nebude takové vedro.

Pivo

Chlazená desítka vždycky bodne. Při vedrech se ale neopíjejte ani nepijte destiláty, pro organismus je to velká zátěž.

Zeleninové a ovocné šťávy

Zelenina i ovoce obsahuje spoustu antioxidantů a vitamínů, které pomohou vašemu tělu vypořádat se s vedrem. Navíc můžete experimentovat s příchutěmi.

Voda s mátou

Máta má skvělý ochlazující efekt. Můžete nasekat lístky máty a citron do sklenice, přidat třtinový cukr a dolít vodou.